Blinc

Afspraak of meer uitleg? Bel ons op 0489 147 037 of mail naar info@blinc.be

Wat heb jij als unieke persoon nodig om beter te verkopen en hoe pak je dat concreet aan?

Het Salesboek, gepersonaliseerde technieken voor elk type verkoper

Auteur Jochen Roef slaat met ‘Het Salesboek’ een brug tussen de technische verkoopopleidingen en de persoonlijkheidsmodellen. De eerste vertellen je hoe je succesvoller wordt als verkoper maar houden geen rekening met je persoonlijkheid. De tweede bieden je geen stappenplan om er concreet aan te werken.

"Het is absoluut geen hokjesdenken, maar een genuanceerde manier om duidelijk te maken dat wit en zwart niet altijd ver uit elkaar hoeven te liggen. De aanpak uit 'Het Sales Boek' werkt voor ons team.

Silvio Senkinz - Salesmanager Trendstop

Download gratis het eerste hoofdstuk (PDF 244KB)

 

Leer geen trucjes maar optimaliseer je eigen verkoopstijl

‘Het Salesboek’ onderbouwt wat elke salesmanager intuïtief reeds weet: dat het onmogelijk en zelfs onwenselijk is om verkopers te klonen en hen op een robotachtige manier de klant te laten benaderen. Salesprofessionals worden daarentegen succesvoller als ze hun eigen stijl optimaliseren.

‘Het Salesboek’ wil jouw leerproces tot topverkoper sneller en efficiënter maken. Het koppelt een methodiek om inzicht te krijgen in je persoonlijkheid met tal van doeltreffende en op maat geselecteerde verkooptechnieken. Deze combinatie maakt het mogelijk om jezelf te ontwikkelen tot authentiek verkoper, waarbij je gerespecteerd wordt door jouw klanten omwille van de reële meerwaarde die jij hen biedt en het échte contact dat je met hen maakt.

Bestel ‘Het Salesboek’ online voor slechts 23,49 euro (inclusief verzendingskosten)

 

‘Het Salesboek’ in de pers